Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ, ''ΠΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΕΣ'' ΣΤΟ 6ο POCKET THEATRE FESTIVAL (5/11 – 5/12/2011)

http://www.mikropolytexneio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=427%3A6pockettheatrefestival-511-5122011&catid=34%3Afestivals&Itemid=59

6ο POCKET THEATRE FESTIVAL (5/11 – 5/12/2011)

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ, ''ΠΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΕΣ'' ΣΤΟ 6ο POCKET THEATRE FESTIVAL (5/11 – 5/12/2011) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ, 19:40-20:00, ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΤΟΥ Α. ΤΣΕΧΩΦ, ''ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ,'' ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗΣ.
6o_pocket.smallΣυνοπτική εικόνα της διοργάνωσης
Χώρος & Ημ/νίες Διεξαγωγής – Διοργάνωση: Μικρό Πολυτεχνείο / Pocket Theatre @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων 5/11 – 2/12 2011. Εκτέλεση Παραγωγής: Gold Producta


  • Αντικείμενο Διαγωνισμού – Θέμα φετινού Pocket Festival Να δοθεί η ευκαιρία μέσα από μια γιορτή με διαγωνιστικό στοιχείο, να παρουσιάσουν νέοι συγγραφείς και ηθοποιοί τα έργα τους και τις υποκριτικές τους ικανότητες στο κοινό και σε καταξιωμένους επαγγελματίες του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το θέμα του Φεστιβάλ είναι «η ώρα της Κρίσης» με τη διευρυμένη και διαχρονική της έννοια ( πχ. κρίση αξιών, οικονομική κρίση, κρίση ταυτότητας, κρίση στις διαπροσωπικές σχέσεις, κρίση πανικού κ.α.).Τα Scripts και τα Acts πρέπει να σχετίζονται με το θέμα. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να διατυπώσει στην αρχή γιατί το έργο του αποτελεί κομμάτι της θεματολογίας του φεστιβάλ.
    • Οι κριτές για τις διαγωνιστικές νύχτες θα είναι 5 και με διαφορετική σύνθεση κάθε βράδυ διεξαγωγής των διαγωνιστικών τμημάτων, ως εξής:
    α) δύο καταξιωμένοι εκπρόσωποι του κινηματογραφικού, θεατρικού και τηλεοπτικού χώρου - διαφορετικός κάθε μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. β) δύο εκπρόσωποι από τους συντονιστές στα σεμινάρια τέχνης του Μικρού Πολυτεχνείου - διαφορετικολι κάθε μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και γ) ένας σταθερός εκπρόσωπος του θεάτρου Pocket Theatre Festival @ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων.
    • Διαγωνιστικά μέρη
    -Καλύτερο Πρωτότυπο SCRIPT μονόπρακτο/μονολόγος (νέοι συγγραφείς)
    -Καλύτερο ACT πρωτότυπου ή γνωστού μονόπρακτου/μονολόγου (νέοι ηθοποιοί)
    Τα γραπτά έργα θα κατατίθενται με κρυμμένο το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου. Ο ίδιος συγγραφέας μπορεί να υποβάλλει ένα μονόπρακτο και έναν μονόλογο. Ο ίδιος ηθοποιός μπορεί να διαγωνιστεί μόνο σε ένα μονόλογο, αλλά μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μία ομάδες που υποβάλλουν μονόπρακτο, αφού σε αυτή την περίπτωση είναι η διαφορετική ομάδα κάθε φορά που διαγωνίζεται. Η ίδια ομάδα μπορεί να διαγωνιστεί μόνο μία φορά με ένα μονόπρακτο.
    Τα έργα που θα προκριθούν θα προγραμματιστούν για παρουσίαση σε 10 διαγωνιστικές μέρες που αντιστοιχούν σε όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και το 1ο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου